Is de nieuwsbrief niet goed te lezen in jouw emailprogramma? »Klik hier en bekijk de nieuwsbrief online.
logo
  Nieuws van Stichting DGLV  
 
  ANBI-status



 
 
   

Beste vrienden van De Groene Luwte,

We vinden het prettig om je op de hoogte brengen van de uitkomst van een spannende tijd voor onze Stichting, die we inmiddels per 1-2-2016 zijn.
 

Weer een stap verder!

Het woord is eruit: het heeft de fiscus behaagd om Stichting De Groene Luwte Voorwaarts met ingang van 1 februari 2016 de ANBI-status te verlenen.

Dat is heel goed nieuws voor onze donateurs en voor De Stichting!
 

Wat betekent ANBI

ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling.
Geef je wel eens geld aan een goed doel? Schenkingen die je doet, mag je onder voorwaarden aftrekken in jouw aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Een belangrijke voorwaarde die de Belastingdienst stelt, is dat het goede doel waaraan je schenkt is aangemerkt als algemeen nut beogende instellingen (ANBI’s).

Met andere woorden: vanaf 1-2-2016 zijn jouw schenkingen en donaties aan onze Stichting aftrekbaar van de belasting, en de Stichting hoeft over deze schenkingen/donaties geen belasting te betalen.
Op deze wijze komen alle giften dus ten goede aan de doelen en projecten van De Stichting!
 

De plannen

De voorbereidingen voor de restauratie van de landschapstuin De Groene Luwte zijn de afgelopen maanden uitgevoerd samen met vele vrijwilligers.

De begroting van het "Bos en de Bomen"-project is nog niet helemaal rond. We zijn goed op weg, dat wel, en ook nog steeds driftig bezig fondsen te werven.
We ontvingen naast jullie donaties ook tips op het gebied van fondsen werven. Allemaal heel erg welkom!


We hebben met Landschapsbeheer Groningen gesproken om de uitvoering van "Het Bos en De Bomen" -project naar de herfst te verplaatsen. Door de zachte winter is ingrijpen nu niet in het voordeel van de natuur.
Daarnaast heeft dit overleg opgeleverd dat de offerte, en dus de subsidie, voor dit project verlengd is.
Dat geeft ons meer tijd om de gelden bijeen te krijgen!
 

Nogmaals: voor elke schenker!

  • Je draagt met je gift direct bij aan de duurzame toekomst van een unieke plek, die voor tallozen geldt als een bron voor groene inspiratie.
  • We informeren je als donateur graag over het werk van de Stichting. En heb je ideeën of suggesties, dan zijn die beslist welkom.
  • We nodigen je van harte uit voor onze Donateursdag in de zomer van 2016, in de tuin van De Groene Luwte. Op een rondleiding laten we je zien wat er inmiddels is gedaan en wat er nog te gebeuren staat. Met o.a. een voordracht plus koffie/thee met gebak maken we er een feestelijke bijeenkomst van. 


Hier is het banknummer, speciaal gereserveerd voor giften aan Stichting De Groene Luwte Voorwaarts. Het is fantastisch als je € 10,- (meer mag natuurlijk ook...) wilt overmaken, op:
 
NL28 TRIO 2000 5153 12, t.n.v. De Groene Luwte.
Vermeld daarbij s.v.p. ''GIFT voor Stichting DGLV''.
 
We zijn je erg erkentelijk voor je bijdrage.

Dankjewel, mede namens Catrien Seite en Michiel van der Stel, resp. secretaris en voorzitter van Stichting De Groene Luwte Voorwaarts,

Doortje en Alma
 


 
 
     
--
- SDGLV | Mosterdpad 1 | 9977 SL Molenrij | www.degroeneluwte.nl | Contact message
--
Je ontvangt onze nieuwsbrief omdat je je registreerde op onze website of je anderszins opgaf voor de nieuwsbrief.
Wil jij onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf je hier uit voor de nieuwsbrief .