BIOLOGISCH MOESTUINIEREN

 

Wil je biologisch moestuinieren?
Leer het van Alma Huisken

Als hartstochtelijk biodynamisch moestuinder en ecologisch hovenier geeft Alma Huisken met veel enthousiasme haar kennis en enthousiasme over biologische moestuinieren.

Voor wie is de biologische moestuinieren?

Biologisch moestuinieren is geschikt voor iedereen die ‘groen’ wil leren telen, of als gewoon moestuinder zijn/haar kennis en kunde over biologische teelt wil uitbreiden en verfijnen.
Vooral beginners - en tuiniers die soms door de bomen het bos niet meer zien - zullen dankzij deze kennis van Alma veel inspiratie en stimulans opdoen. 
Op deze wijze moestuinieren is beslist ook geschikt voor kleinbetuinden en balkontuiniers.


ballymaloe-gardens-Ireland

 Blik op de moestuin van Ballymaloe, Ierland,
inspiratiebron voor De Groene Luwte

Wat houdt biologisch moestuinieren in?

Alma: "Je leert ‘vanaf de bodem’ over de biologische moestuin, van grondsoort en bemesting via inrichting, gewaskeuze en teelwijze tot en met de oogst. Stapsgewijs behandel ik de belangrijke pijlers van de biologische moestuin, zoals composteren en wissel- en combinatieteelt. Ook het belang van compostplanten, wilde bloemen en insecten komt aan bod.''

Alma: "' Het mooie van biologisch moestuinieren vind ik dat je direct, al vanaf dag één, liefdevoller omgaat met Moeder Aarde. Vervuilend spul als kunstmest en bestrijdingsmiddelen ga je vaarwel zeggen. Ook kun je stoppen met het gebruik van superschaarse grondstoffen zoals turf, want ik reik je gratis alternatieven aan. Met plezier laat ik je inzien hoe mooi je op natuurlijke wijze een gezond evenwicht in je tuin kunt opbouwen. Daarbij speelt hergebruik van allerlei materialen (vaak ''afval'' genoemd…) een grote rol. En dat materiaal heb je voorhanden, en is gratis!''

Maar er is méér!
Als bio-moestuinder sta je open voor het belang van een gezonde tuin, vol insecten, vogels en amfibieën, een levende voedende aarde. Die horen erbij en gaan je helpen. Zelfs onkruid heeft GROTE waarde...  Zo creëren we een oogstrijke moestuin én een biodiverse oase!

 

De cursussen en workshops zijn gestopt.


Alma heeft meer dan 15 jaar met veel plezier en enthousiasme haar kennis gedeeld middels o.a. haar cursussen en workshops.
Ze gaat zich nu nog meer richten op het schrijven van haar boeken. Zo kun je haar ook blijven volgen.

Alma dankt alle cursisten van de afgelopen jaren voor al hun enthousiasme en bereidheid om op een andere manier met moeder aarde om te willen gaan.


Dus vanaf nu geen cursusdata meer, geen mogelijkheid meer om je voor haar moestuin-, permacultuur- of biodynamisch moestuinieren cursus op te geven.
Maar wel de boeken van Alma Huisken
als bron van praktische en theoretische kennis; enthousiasmerend en informerend en groen van hart. Alma neemt je aan de hand mee.

 

 

 Terug naar HOME