BASISCURSUS BIOLOGISCH MOESTUINIEREN

 

Wil je biologisch moestuinieren?
Leer het van Alma Huisken

Als hartstochtelijk biodynamisch moestuinder en ecologisch hovenier geeft Alma Huisken met veel enthousiasme haar biologische moestuincursussen.
Volg om te beginnen de Basiscursus Biologisch Moestuinieren van 1 dag! Hierin wordt de theoretische bodem onder je kennis gelegd. Deze dag kun je prachtig uitbreiden met Praktijkdag Biologisch Moestuinieren en met de cursus Biodynamisch Moestuinieren en/of de cursus Permacultuur.

Voor wie is de biologische moestuincursus?

Deze Basiscursus is geschikt voor iedereen die ‘groen’ wil leren telen, of als gewoon moestuinder zijn/haar kennis en kunde over biologische teelt wil uitbreiden en verfijnen.
Vooral beginners - en tuiniers die soms door de bomen het bos niet meer zien - zullen dankzij deze cursusdag veel inspiratie en stimulans opdoen. We gaan tijdens deze dag stevig aan de slag. Uiteraard geeft Alma veel ruimte aan jouw vragen en opmerkingen. En humor krijgt een royale plek...
Deze cursus is beslist ook geschikt voor kleinbetuinden en balkontuiniers.


Alma werkt met groepen van 6 - 15 personen. ballymaloe-gardens-Ireland

 Blik op de moestuin van Ballymaloe, Ierland,
inspiratiebron voor De Groene Luwte

Wat houdt de moestuincursus in?

Alma: "Je leert ‘vanaf de bodem’ over de biologische moestuin, van grondsoort en bemesting via inrichting, gewaskeuze en teelwijze tot en met de oogst. Stapsgewijs behandel ik de belangrijke pijlers van de biologische moestuin, zoals composteren en wissel- en combinatieteelt. Ook het belang van compostplanten, wilde bloemen en insecten komt aan bod.''

Alma: "' Het mooie van biologisch moestuinieren vind ik dat je direct, al vanaf dag één, liefdevoller omgaat met Moeder Aarde. Vervuilend spul als kunstmest en bestrijdingsmiddelen ga je vaarwel zeggen. Ook kun je stoppen met het gebruik van superschaarse grondstoffen zoals turf, want ik reik je gratis alternatieven aan. Met plezier laat ik je inzien hoe mooi je op natuurlijke wijze een gezond evenwicht in je tuin kunt opbouwen. Daarbij speelt hergebruik van allerlei materialen (vaak ''afval'' genoemd…) een grote rol. En dat materiaal heb je voorhanden, en is gratis!''

Maar er is méér!
Als bio-moestuinder sta je open voor het belang van een gezonde tuin, vol insecten, vogels en amfibieën, een levende voedende aarde. Die horen erbij en gaan je helpen. Zelfs onkruid heeft GROTE waarde...  Zo creëren we een oogstrijke moestuin én een biodiverse oase!

Meer info?

Mail 'Moestuin' aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  en ontvang het uitgebreide informatiepakket.
Aanmelden is nu al mogelijk!

 

Interesse?

Meld je aan voor de Basiscursus Biologisch Moestuinieren

Aanmelden kan tot een week voor de start van de cursus.

Geef je op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of direct via het aanmeldformulier.