BIOLOGISCH KIPPEN HOUDEN - DE GROENE KIPPENDAG

 

Wil je op biologische wijze kippen houden?
Leer het van Alma Huisken

Alma Huisken is niet alleen hartstochtelijk biologisch moestuinder en ecologisch hovenier, maar ook bevlogen houder van bijen, watervogels en pluimvee, zoals haar krielkippen. Dat doet zij op biologische wijze, altijd vanuit de aard van het dier.
Volg haar gloednieuwe Cursus biologisch kippen houden van 1 dag! Een dag vol kennis, kunde, ervaringen en praktische tips. Enorm handig om op deze dag aan te schaffen: een gesigneerd exemplaar van Alma's nieuwste: Het groene kippenboek.

 

Voor wie is de cursus Biologisch Kippen Houden?

Deze cursus is geschikt voor iedereen die op ‘groene wijze’ hoenders wil houden. Of je nu woont in dorp of stad, het is vrijwel overal mogelijk en Alma geeft je er alle informatie over.

Vooral mensen met een biologisch beheerde (moes)tuin zullen dankzij deze cursusdag veel inspiratie en stimulans opdoen hoe ze de groene kringloop nog efficiënter kunnen laten draaien, mede dankzij de kip! Uiteraard geeft Alma veel ruimte aan jouw vragen en opmerkingen. En humor krijgt een royale plek...

Wat houdt de cursus Biologisch Kippen Houden in?

Alma: "Zoals zo vaak begint een nieuwe bezigheid als een droom. Bijvoorbeeld: hoe leuk zou het zijn om kippen te houden! Scharrelende kippen, in je eigen tuin… zelfgeraapte eitjes… tevreden gemurmel in het nachthok… Of: hoe mooi is het om de band met dieren te herstellen of te bestendigen. Of:  je (klein)kinderen te tonen hoe ze met dieren kunnen omgaan.
Dat alles is te leren. Bovendien, de kip is de allergrootste kringloopkoningin! Daarover ga ik het deze dag met je hebben. En ook over alle redenen om kippen te houden, de zo belangrijkste levensruimte, de huisvesting, voeding en verzorging, de keuze van hoenders (en hoeveel) en of Heer Haan welkom is. Natuurlijk komt ook de geschiedenis van de kip aan bod, want die is spectaculair!''

Alma: "Sinds begin 2004 houd ik kippen en ik zou ze geen dag willen missen. Onze Wyandottes - gemoedelijke, mooie krielkippen - geven zoveel plezier dat de taken die  onlosmakelijk bij kippen houden horen (hun verzorging, het aanslepen van voer en stalstrooisel, de schoonmaak van het hok etc.) erbij in het niet vallen.

Bovendien, in elke biologisch beheerde tuin heeft de kip onvoorstelbaar veel waarde. Niet alleen vanwege haar knusse aanwezigheid en superlekkere eieren, maar ook om haar mest en veren (in de rui) - die zijn goud waard in je composthoop of -bak en geven daardoor je hele tuin (moes of sier) extra, rijke voeding. Daarnaast kun je de favoriete bezigheid van elke kip - lekker scharrelen en krabbelen -heel creatief inzetten om bijvoorbeeld van onkruid af te komen! Echt, er zijn talloze redenen om kippen te gaan houden, maar dan wél op groene, en beslist diervriendelijke wijze. De hele dag is hieraan gewijd.''

 

Meer info?

Mail 'Biologisch kippen houden' aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  en je ontvangt uitgebreide informatie.
Aanmelden is nu al mogelijk!

 

Interesse?

Meld je aan voor de cursus Biologisch Kippen Houden

Aanmelden kan tot een week voor de start van de cursus.

Geef je op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of direct via het aanmeldformulier.