Lezingen van Alma Huisken

Activiteiten   |   Onze boeken   |   Workshop / Cursus    |   Lezingen van Alma Huisken   |    Bio B&B Het Groene Huisje   |   Gastenverblijf De Deel

 

Alma loves her food

Alma is niet alleen culinair groenauteur en tuinier, ook staat ze met plezier op het sprekerspodium.
Zij geeft met verve gebrachte lezingen, in het gehele land.
Tijdens en rondom haar optredens legt ze graag contact met het publiek.
Je kunt haar voor een op maat gemaakte lezing inhuren, of kiezen uit deze onderwerpen:

 

* Biologisch moestuinieren én kippen houden? Kan dat? (Ja!)

Het is de grote droom van velen: een moestuin én kippen. En dan het liefst een biologische moestuin en de kippen houden op een kipvriendelijke manier. Maar gaat dat samen? Zeker! Sterker nog, je doet jezelf een groot plezier met die gedroomde combinatie. Want de allergrootste hobby van kippen is graven, rommelen en scharrelen. En juist die liefhebberij kun je geweldig goed inzetten in jouw moestuin.

Ik bied je in deze lezing: een kennismaking met de kip, enkele uitgangspunten voor dit gunstige samenleven (ook wat betreft je tuinontwerp) en ik adviseer je over slimme voorzieningen. Resultaat? Veel minder vermoeiend of zwaar werk, want vergeet spitten, eggen, harken, wieden en bemesten. Dat doen de kippen voor je!In een perfecte synergie (die zelfs nog verder gaat dan dit, dat hoor je ook) breng je veel meer leven en natuurlijk beheer in je tuin.
Dit is een optimistische lezing vol praktische mogelijkheden, handige tips en aansprekende voorbeelden!

* Permacultuur in een notendop

Groen telen hebben we als mensheid eigenlijk altijd gedaan, totdat kunstmest en bestrijdingsmiddelen ons leven binnenwaaiden. En dat is niet eens erg lang geleden…
De terugkeer naar onbespoten voeding, gedijend in zo schoon mogelijke aarde, is wat velen onder ons beogen.
De vraag is: hoe doe je dat? Ook als je denkt dat je niet per se groene vingers hebt?
Van de vele beschikbare opties staat vooral permacultuur enorm in de belangstelling staat, ook al omdat je hoort: ''je hoeft er amper iets voor  te doen!'' Sorry, dat is niet helemaal waar… maar toch: elke gemiddelde tuin kun je verbluffend simpel op permacultuurwijze aanpakken.  En je houdt inderdaad tijd over!

In mijn vertaling van deze boeiende, groene visie beschik je al snel over een heerlijke, gemengde oogst, terwijl jouw tuin steeds meer een prettige, natuurrijke oase wordt.
Een tuin waarin je volop tijd hebt om te genieten, ook van de vogels, vlinders, bijen en andere dieren die graag in zo'n oase komen vertoeven, samen met jou!

* Bloemen, bollen en bomen - alles voor de bij!

Sinds 2013 wonen er ''eigen'' bijenvolken in onze tuin. Eerder had ik enige jaren ''leasebijen'' van een bevriende imker over de vloer, om de bij te leren kennen.
Ook al voelde ik aanvankelijk huiver voor die duizenden stekertjes, bijen fascineerden mij, en door hun nabije aanwezigheid groeide en groeide mijn bewondering ..

Ik volgde een stevige cursus tot biodynamisch imker en ga sindsdien mijn eigen weg, vol vertrouwen dat de bijen mij zouden vertellen wat ze van mij wensten.
Het was een begrijpelijk lijstje:

  1. Graag een eenvoudige woning op een beschutte plek.
  2. Wil je veel bloemen zaaien? Liefst van de vroege lente tot late herfst?
  3. Mogen we alsjeblieft de honing houden? Dan zijn we gelijk van het smerige suikerwater af dat ons ziek maakt. Meer hoeft niet, dankjewel.
               

Aldus deed ik. En ik vertel je graag waarom, en tot welk bijzonder resultaat het leidde!

Ook voer ik je verder die wonderlijke mooie bijenwereld in. Want dit diertje van anderhalve centimeter is van het allergrootste belang voor onze planeet. En toch vormen bijen de zoveelste bedreigde diersoort.
Nu is het mooie dat wij daaraan allemaal veel kunnen doen. Nee, je hoeft geen imker te worden…
Ik geef je graag tips - simpel uitvoerbare, creatieve, nauwelijks iets kostende tips die iedereen kan toepassen, zélfs zonder tuin. De bijen - alle soorten bijen - zullen je uiterst dankbaar zijn.Tarief

Een lezing is opgebouwd uit twee delen met een pauze. Er is altijd gelegenheid om vragen te stellen en om na afloop Alma's boeken in te zien, aan te schaffen en te laten signeren.
Tarief voor hiervoor genoemde lezingen: € 850,-.
Voor volkstuinverenigingen, scholen en bibliotheken (en andere verenigingen of instellingen in deze sfeer) hanteert Alma een aangepast tarief: € 700,-.

Lezingen zijn vrijgesteld van BTW.
Reiskosten, à € 0,35 per km.
Reistijd wordt tot één uur (van huis tot locatie) niet berekend.

Voordracht of lezing op maat

Als je op zoek bent naar een specifiek voor jouw doel of gelegenheid geschreven lezing, of voordracht, dan kun je uiteraard met Alma overleggen. Zij denkt met je mee en gaat voor je aan de slag.
Overleg gerust, er is van alles mogelijk!
Hiervoor geldt een afwijkend tarief.

Boekingen

Voor informatie en boekingen zend je een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Je kunt ook bellen naar 06 - 17 46 51 36 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
captcha