Biodynamisch Moestuinieren

 

Wil je biodynamisch moestuinieren?
Ontdek deze bijzondere teelvorm met Alma Huisken

Ontdek de fascinerende wereld van de biodynamische teelt. Als ervaren biodynamisch moestuinder stelt Alma je met plezier de mooie, biodynamische ziens- en werkwijze voor. Ontwikkeld vanaf 1924 is deze teelvorm de bron van alle biologische land- en (moes)tuinbouw, en de vriendelijkste omgangsvorm met Moeder Aarde.
De informatie van Alma brengt je verdieping, verbreding - in lichaam, ziel en geest - en ruimte voor persoonlijke invulling. Stel je open, leef je in, en maak jezelf en je groene universum een stuk rijker, ook op spiritueel niveau!

 

Voor wie is  Biodynamisch Moestuinieren?

BD is zeer geschikt voor biologisch moestuinders die zoeken naar verdieping en verbreding. Ook tuiniers die weleens gehoord hebben over biodynamisch, en er nieuwsgierig naar werden, zijn van harte welkom, net als tuiniers die nu wel eens meer willen weten over o.a.:

• de zorg voor levenskracht in je gewassen

• de verbinding kosmos-aarde-mens-dier-plant, ook in jouw tuin

• de speciale preparaten voor compost en aarde

• de Zaaiagenda van Maria & Matthias Thun (en het gebruik)

Alma: ''Het mooie van de biodynamisch teelt vind ik de extra band die je met alle levende wezens om je heen krijgt, van graankorrel tot boom. Dat betekent voor velen - en voor mij ook - vrijwel automatisch dat de zorg die je aan je tuin en levende have biedt sterk toeneemt, en daarmee het plezier en de voldoening bij je werk. De dynamiek van deze teelt zit mede in de enorme kracht van de kosmos, die een grote plaats wordt toebedeeld. Dat onzichtbare is niet altijd gemakkelijk te duiden, maar soms juist wel: kijk alleen maar eens naar de werking van de volle maan op ons en op de zee, maar ook op onze dieren en gewassen. En die maan is dan nog maar een stippeltje in het universum!''

 

 

Wat houdt  Biodynamisch Moestuinieren in?

Alma: "We bekijken deze ziens- en teelwijze stap voor stap, vanaf het begin in 1924 tot aan de modernste ontwikkelingen. De typerende elementen komen allemaal aan bod en we gaan die onderzoeken en stuk voor stuk ''invoelen'' en op hun intrinsieke waarde schatten. Want de een is nu eenmaal meer spiritueel ingesteld, de ander heeft veel met de preparaten en de Zaaiagenda en weer iemand anders houdt zich het liefst bezig met de levenskracht in bodem. Dat past goed binnen de biodynamische teelt: ieder voor zich kan er een eigen invulling aan geven. En dat brengt je veel: vrijheid naast persoonlijke verdieping en verrijking. Biodynamisch moestuinieren kan dikwijls heel zuiver voeren naar diepe zelfverwezenlijking.''