Het laatste nieuws van Alma en Doortje uit De Groene Luwte

 

- Lezing: zaterdag 10 november 2018: Alma geeft een lezing over Culinair Erfgoed in Bibliotheek vaan de Vliet in Voorburg
- Het NIEUWE BOEK Dichter bij de bij van Alma Huisken is verschenen!
- Nieuw: Speciale Arrangementen het Groene Huisje De Bio B&B van De Groene Luwte. Boek nu!

- Rondleidingen in De Groene Luwte
-
Met je eigen gezelschap naar De Groene Luwte?
- Het nut van Stichting De Groene Luwte Voorwaarts

 

 

 

Lezing: Alma geeft een lezing over Culinair Erfgoed bij bibliotheek Aan de Vliet in Voorburg op  10 november 2018

Alma geeft een lezing over Culinair Erfgoed in de bibliotheek Aan de Vliet in Voorburg op 10 november 2018. Aanvang 14.00 uur (einde ca. 16.30 uur) voor meer info bibliotheek

Meer info over lezingen door Alma

 

NIEUW VERSCHENEN: Dichter bij de bij van Alma Huisken

Cover Dichter bij de bij, boek van Alma Huisken

Het nieuwste boek van Alma Huisken Dichter bij de bij, op weg naar natuurlijk imkeren is verschenen!

Dichter bij de bij is het fascinerende, sterk persoonlijke bijenboek van Alma Huisken, groenauteur, tuinier en imker. Als je ook maar iets voor bijen voelt zit je met dit boek helemaal goed. Dichter bij de bij  is een bruisende bron van kennis en wijsheid over het bijenleven - vlot, met groot enthousiasme en humor geschreven, zoals je van haar kent. Of je nu imker bent, imker wilt worden of bijen een prettig(er) leven gunt, Alma sleept je de wondermooie bijenwereld in en... je komt er als rijker mens uit!

De eerste reacties op Dichter bij de bij  waren direct in de roos: 'Ik kon niet ophouden met lezen!' klonk het, en: 'Wat een heerlijk meeslepend boek is dit!' Het boek neemt je mee op de 'reis' die Alma maakte om te weten of bijen in haar leven pasten, o.a. door 'leasebijen' uit te nodigen in de tuin van De Groene Luwte. Direct raakte ze geïntrigeerd en werd toegewijd biodynamisch imker. Gloedvol vertelt ze over haar keuze om zo natuurlijk mogelijk te imkeren ('Ik imker voor de bijen, niet voor de honing.')

Dichter bij de bij gaat nog veel verder dan Alma's persoonlijk eavontuur, want ze biedt ons de mooiste verhalen uit bijenhistorie, legt helder uit wat biodynamisch imkeren inhoudt, en kraakt een reële, kritische noot over de omgang met honingbijen. Ze heeft het uitvoerig over honing, stuifmeel en bijenwas en pleit warm voor het zaaien van massa's (biologische) bloemen, want bijen helpen of houden begint met een gevarieerde, voedzame habitat. Een royale lijst van allerlei geschikte bijenplanten voegde ze toe. Ter inspiratie voor ons lezers!

Laat je meevoeren door dit persoonlijke, liefdevol geschreven boek, dat ook nog ontroerende bijengedichten bevat, sfeervolle tekeningen én 24 beproefde honingrecepten! De prachtige foto's zijn (natuurlijk!) van Doortje Stellwagen.

ISBN: 978 90 6038 813 6
Uitgeverij: Christofoor
Omvang: ca. 380 pagina's,
Flexcover
Prijs: € 24,50

Meer informatie

Direct Bestellen

  

Speciale Arrangementen het Groene Huisje De Bio B&B van De Groene Luwte.
Slapen in de stilte, koninklijk ontbijten

Het bestaat nog: zo’n plek waar je helemaal tot rust komt, niet gehinderd door de haastige drukte van alledag. Het Groene Huisje is dé Bio Bed & Breakfast  om jezelf te hervinden. Boek de stilte in Molenrij, Noord-Groningen, en geniet van landelijk comfort, groene ruimte en een ontbijt geschikt voor een vorst(in)!

Speciale arrangementen

 • Arrangement Aan tafel!
  Overnachten en een heerlijke biologische maaltijd voor jou door Alma bereid:
 • 2 overnachtingen met biologisch ontbijt
 • een 2 gangen biologische maaltijd door Alma bereid

Prijs arrangement Aan tafel!
voor 1 persoon: € 185,- *
voor 2 personen: € 210,- *

 • Arrangement Ontspannen & Verzorgd
  Het totaal verzorgende en ontspannen Jin Shin Jyutsu arrangement:
 • 2 overnachtingen met biologisch ontbijt
 • een biologische 2 gangen maaltijd door Alma bereid
 • een heerlijk verzorgende, helende en ontspannende Jin Shin Jyutsu behandeling door Doortje van 1,5 uur

Prijs arrangement Ontspannen & Verzorgd:
voor 1 persoon: € 265,- *
voor 2 personen: € 370,- *

 • Arrangement Midweek (tussen maandag- en donderdagnacht):
 • 3 nachten op B&B basis voor 1 of 2 personen inclusief biologisch ontbijt: € 225,00*

 

 • Wil je langer achtereen in Het Groene Huisje verblijven voor een retraite of een speciaal voor jou samengesteld arrangement met Jin Shin Jyutsu behandelingen voor het ontspannen van lichaam & geest?
  Vraag ernaar en we kijken samen naar een verblijf op maat voor jou.

 * prijzen zijn exclusief Toeristenbelasting

Wil je meteen reserveren?

Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 0595 - 48 70 42


Wil je meer weten?

Als je houdt van ‘terug naar de natuur’ en van de kracht van eenvoud, is Het Groene Huisje iets voor jou! Wil je er meer over lezen klik dan hier.

 

Rondleiding in De Groene Luwte

Wil je graag met een eigen gezelschap langskomen voor een exclusieve rondleiding met Alma? Dat kan, wij ontvangen jou en jouw gezelschap graag. Vooral de werkdagen zijn hiervoor heel geschikt. Meer informatie vind je hier, of zendt een email naar ons

 

Een bedrijfsuitje op maat of met jouw eigen gezelschap naar De Groene Luwte!

Ook dit seizoen bieden wij je graag de mogelijkheid om met jouw eigen gezelschap onze tuin te bezoeken. Een bedrijfsuitje, een vriendinnendag, familiereunie, of heb je iets speciaals te vieren?
Laat je inspireren en verwennen door een verblijf met een heerlijke lunch of diner. Wil je een actief bezoek aan De Groene Luwte of juist heerlijk genieten van een prachtige lezing door Alma. Of liever een combinatie met een speciale fotoworkshop door Doortje. Wij kunnen in overleg met jou een programma op maat voor je samenstellen.

Verschillende arrangementen voor groepen mogelijk

Wil je een arrangement met warme lunch, of liever een uitgebreide koffie met een lezing door Alma Huisken, of lunch met een fotoworkshop door Doortje Stellwagen.
Dit zijn maar enkele voorbeelden. Wij stellen in overleg met jou een interessant programma samen.
Wil je meer informatie? Bel ons of zend ons een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Bericht van Stichting De Groene Luwte Voorwaarts!

De tuin van De Groene Luwte heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een ecologisch rijk en veelzijdig stukje Nederland. Bovendien geldt deze bijzondere plek voor heel veel mensen als een bron van groene inspiratie en een tuin om zich aan te laven.

Zo'n tuin is de moeite waard om te behouden, voor nu en de toekomst. Daarom is Stichting De Groene Luwte Voorwaarts in het leven geroepen. Want via deze stichting is het voortbestaan van deze tuin het allerbeste verzekerd. (Voor alle duidelijkheid: alle activiteiten van Doortje en Alma - moestuindagen, workshops, rondleidingen, Het Groene Huisje, De Groene Tafel - gaan onverminderd door!)

Het enthousiaste bestuur van Stichting De Groene Luwte Voorwaarts is inmiddels vol in actie. Bovendien slaagde de Stichting erin subsidies te verwerven voor het zo noodzakelijke onderhoud en beheer van de tuin; ook mocht de Stichting particuliere donaties ontvangen.


Twee projecten - hoe gaat het ermee?

Voor de projecten  “Het Bos en de Bomen” (groot onderhoud en herinrichting van de bosdelen) én het herstel/de herinrichting van 2 vijvers en 1 binnensloot - kreeg de Stichting steun: Landschapsbeheer Groningen gaat het bomenproject uitvoeren en nam zelf met de Postcodeloterij al subsidie mee.
Ook het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen en het Landelijke Bureau van het Prins Bernhard Cultuurfonds in Amsterdam besloten een substantiële subsidiebijdrage te leveren, zodat het hele restauratieproject uitgevoerd kan worden.

Maart 2017:

Inmiddels zijn de grote restauratiewerkzaamheden uitgevoerd. Er is lucht en licht gekomen, aangetaste essen zijn verwijderd, evenals bomen die gevaarlijk waren geworden voor nu of in de nabije toekomst. De grootste aandacht van het project is uitgegaan naar ruimte maken om de opbouw van de landschapstuin te kunnen herstellen. Van de grond af tot de bomen-bovenlaag betekent dit dat er nu een interessante kruidlaag aangeplant wordt, naast een middenlaag met heesters en de bomenlaag die er staat, omsluit het geheel.
Voor het beplantingsplan is rekening gehouden met de ecologische betekenis. Naast geur, kleur en structuur is er gekeken naar de betekenis voor de insecten zoals bijen, voor vogels en kleine viervoeters.

We zijn nog volop bezig met de herbeplanting, geholpen door onze trouwe vrijwilligsters Ali en Sia, en zijn straks klaar voor de Open Tuindagen.

We kijken uit naar jullie komst.

             


Wil je de Stichting steunen? Elke gift is welkom!


Wil jij ook helpen om dit unieke ecologische en culturele erfgoed te bewaren voor de toekomst?
Dat zou geweldig zijn!
Goed nieuws voor jou als schenker: de Stichting verkreeg de ANBI-status, wat betekent dat een gift die je doet fiscaal aftrekbaar is!

Je kunt je zeer gewaardeerde gift overmaken op:

NL18 TRIO 0390 3462 41, t.n.v. Stichting De Groene Luwte Voorwaarts;
vermeld daarbij s.v.p. ''GIFT DGLV''
.

 

De Stichting zoekt vrijwilligers

Wil je ons steunen met je actieve aanwezigheid als vrijwilliger(st)er? Je bent van harte uitgenodigd om het ons te laten weten. We maken graag kennis met je en kijken in een gesprek samen wat mogelijk is.

Wil je je aanmelden? Dat juichen we toe!

Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. we nemen dan contact met je op.

Catrien Seite, secretaris
Namens het bestuur van Stichting De Groene Luwte Voorwaarts

 

 

                                                                                        

                                                                                                                                                 naar boven

 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Vind je het ook belangrijk om deze ecologische tuin voor de toekomst te bewaren? Je DONATIE aan Stichting De Groene Luwte Voorwaarts (ANBI) is VAN HARTE WELKOM!

:
 EUR