Koolraap in tijgerstrepen…

Ouderwets, koolraap? Niks daarvan. Laat eens een frisse bereiding los op die goeie ouwe bonk los en je zult smullen.

Ingrediënten voor 4 personen

1 koolraap
neutrale olie om te bakken/frituren
zout
balsamicoazijn (rood of wit)

naar keuze:
1 teen knoflook
3 el. bladpeterselie

extra ingrediënten als salade:
1 granaatappel
1 goudrenet
2-3 el citroenvinaigrette

Bereiding:

Schil een koolraap en hak het vruchtvlees in patatgrote staafjes. Verhit een grote grillpan op het vuur, giet er wat olie naar keuze in en grill de staafjes (evt. in porties) op tamelijk hoog vuur tot ze mooi blakeren en het vruchtvlees zachter wordt, maar beet houdt. Proef even. Hussel ze in een grote kom met een snuf zout een scheutje goede balsamicoazijn (rood of wit). Extra smaak: een teen knoflook en 3 el. bladpeterselie, beide fijngehakt en over de koolraap gestrooid. Serveer warm of verwerk de koolraap  in een lauwwarme wintersalade, met granaatappelpitten en stukjes goudrenet, bedropen met citroenvinaigrette. Aan tafel!

Alma

Aanmelden nieuwsbrief