Moestuincursussen in 2020
door Alma Huisken:

In verband met de corona maatregelen
zijn alle cursussen voorlopig in de wacht gezet.

Zodra de maatregelen versoepelen en het weer
veilig is om cursussen te geven, volgen hier
de nieuwe data.

In de tussentijd: blijf gezond en houd afstand!

 


 

Toch dringende vragen over (moes)tuinieren?
Dan is dit misschien voor jou:

 

Tuiniers-Advies-Op-Maat abonnement.


Advies voor jou op maat.

 

mail "abonnement" naar
alma@degroeneluwte.nl

 

 


 

 

Een Gloenieuw Boek van Alma Huisken is verschenen:

Omslag Het Groene Kippenboek

Het groene kippenboek

 

 

Bestellen

 

 


 

 

 

Cursussen over Moestuinieren en Permacultuur:

1. Biologisch moestuinieren - Biologisch als Basis

2. Cursus Biodynamisch Moestuinieren - De Levenskrachtige Biodynamische Tuin

3. Cursus Permacultuur - Geschapen Synergie

4. Biologisch Moestuinieren - De Praktijkcursus.

 

De data en locaties volgen

 

Meer info

 


 

 

 

 

 

Koolraap in tijgerstrepen…

Ouderwets, koolraap? Niks daarvan. Laat eens een frisse bereiding los op die goeie ouwe bonk los en je zult smullen.

Ingrediënten voor 4 personen

1 koolraap
neutrale olie om te bakken/frituren
zout
balsamicoazijn (rood of wit)

naar keuze:
1 teen knoflook
3 el. bladpeterselie

extra ingrediënten als salade:
1 granaatappel
1 goudrenet
2-3 el citroenvinaigrette

Bereiding:

Schil een koolraap en hak het vruchtvlees in patatgrote staafjes. Verhit een grote grillpan op het vuur, giet er wat olie naar keuze in en grill de staafjes (evt. in porties) op tamelijk hoog vuur tot ze mooi blakeren en het vruchtvlees zachter wordt, maar beet houdt. Proef even. Hussel ze in een grote kom met een snuf zout een scheutje goede balsamicoazijn (rood of wit). Extra smaak: een teen knoflook en 3 el. bladpeterselie, beide fijngehakt en over de koolraap gestrooid. Serveer warm of verwerk de koolraap  in een lauwwarme wintersalade, met granaatappelpitten en stukjes goudrenet, bedropen met citroenvinaigrette. Aan tafel!

Alma