De Nazomer Cursussen 2021
door Alma Huisken:

  • Cursussen over Moestuinieren en Permacultuur:

 

1. Biologisch moestuinieren - De Basis

2. Cursus Biodynamisch Moestuinieren - De Levenskrachtige Biodynamische Tuin

3. Cursus Permacultuur - Een brede introductie

4. Biologisch Moestuinieren - De Praktijkcursus


  • Cursus over kippen houden:


5. Cursus Biologisch Kippen houden -
De Groene Kippendag

 

 

Cursuslocaties:

 

  • De Groene Luwte in Molenrij
  • De Werkschuur in Langbroek (U)

 

Op beide locaties is parkeren gratis 

 

 

Aanmelden cursus

 

Meer info

 

 

 


 

Dringende vragen over (moes)tuinieren,

over kippen-of bijen houden ?


Dan is dit misschien iets voor jou:

 

Advies-Op-Maat abonnement.


Advies voor jou op maat.

 

Meer info:

mail "abonnement" naar
alma@degroeneluwte.nl

 

 

Bellen mag ook

 


 

 

Cursussen Alma Huisken voorjaar 2022

 

Ook in 2022 geeft Alma weer haar inspirerende en enthousiasmerende


Cursussen over Moestuinieren en Permacultuur:

 

1. Biologisch moestuinieren - De Basis

2. Cursus Biodynamisch Moestuinieren - De Levenskrachtige Biodynamische Tuin

3. Cursus Permacultuur - Een brede introductie

4. Biologisch Moestuinieren - De Praktijkcursus

 

Data en locatie volgen binnenkort

 

 Meer info

 

 

 


 

Een Gloednieuw Boek van Alma Huisken is verschenen:

Omslag Het Groene Kippenboek

Het groene kippenboek

 

 

Bestellen

 

 

 


 

Roergebakken snijbiet, met wijn en ansjovis

Voor 4 personen

4 flinke handen vol snijbiet (minimaal 400 g)
2-3 el. olie om te bakken (olijf-, kokos, raap- of zonnebloemolie)
1 wijnglas rosé (of witte of rode wijn)
2 knoflooktenen, fijn gehakt
6 filetjes ansjovis, grof gehakt
versgemalen zwarte peper

Bereiding

Snijd de stengels laag bij de grond af. Spoel de snijbiet indien nodig schoon en laat ze zeer goed uitdruipen. Hussel de snijbiet kort in een droge, schone theedoek.

Hak de stelen los van het blad en hak die stelen in stukjes van 2 cm. Hak het snijbietblad in reepjes van 1-2 cm, houd deze even part.

Verhit de olie in een grote koekenpan en roerbak de steeltjes omscheppend ca. 2 min. Voeg dan het blad toe, roerbak dat 1 min. mee. Blus de groente met de wijn van je keuze en laat het geheel 1 min. bubbelen. Draai het vuur uit, schep knoflook, ansjovis en peper door de snijbiet en serveer (zonodig uitgelekt).

Lekker bij stevige zilvervliesrijst of volkorenpasta en een warm of koud gebakken scholletje.

Alma

Aanmelden nieuwsbrief