Tuinboontjes met bonenkruid (voor 2 pers.)

Tuinbonen eet je zo jong mogelijk en het liefst gegaard met vers bonenkruid. Die twee horen bij elkaar. Zijn je tuinbonen al groot? Geen punt: blancheer de gedopte bonen 2-3 min. in kokend water, laat ze schrikken in koud water en pers de groene binnenboontjes tevoorschijn. Stoof die nog even na in iets kookvocht met boter. Het is ook lekker is om de gare boontjes (in welke versie dan ook) op te schudden met boter en wat bonenkruidazijn, die je zelf heel eenvoudig kunt maken. Lees maar hieronder!

Ingrediënten voor 2 personen:

1,5-2 kg jonge tuinbonen
1 eetlepel boter
1 tak bonenkruid
enkele druppels bonenkruidazijn*

Bereiding:

Dop de bonen en breng de boontjes met bonenkruid in een bodem¬pje water met de boter aan de kook. Gaar ze kort (ca. 5-7 minuten), schud ze op en laat ze uitlekken. Schud ze desge¬wenst op met een klontje extra boter. Bedrup ze met azijn en serveer ze direct. Lekker bij medaillons krokant gebakken dunne bloedworst en Opperdoezer Ronde. Of bij goed bruin gebakken champignons met een forse bak gemengde sla ernaast.

*Azijn met bonenkruid: 
0,75 liter milde witte wijnazijn
1 grote tak vers bonenkruid
3-4 geplette zwarte peperkorrels

Pluk of koop het kruid voor het bloeit, stop het met de peper in de azijnfles, sluit hem en laat dit 2 weken trekken op een zonnige plek. Schud de fles af en toe.

Geniet ervan!
Alma

Aanmelden nieuwsbrief
captcha