De Nazomer Cursussen 2021
door Alma Huisken:

  • Cursussen over Moestuinieren en Permacultuur:

 

1. Biologisch moestuinieren - De Basis

2. Cursus Biodynamisch Moestuinieren - De Levenskrachtige Biodynamische Tuin

3. Cursus Permacultuur - Een brede introductie

4. Biologisch Moestuinieren - De Praktijkcursus


  • Cursus over kippen houden:


5. Cursus Biologisch Kippen houden -
De Groene Kippendag

 

 

Cursuslocaties:

 

  • De Groene Luwte in Molenrij
  • De Werkschuur in Langbroek (U)

 

Op beide locaties is parkeren gratis 

 

 

Aanmelden cursus

 

Meer info

 

 

 


 

Dringende vragen over (moes)tuinieren,

over kippen-of bijen houden ?


Dan is dit misschien iets voor jou:

 

Advies-Op-Maat abonnement.


Advies voor jou op maat.

 

Meer info:

mail "abonnement" naar
alma@degroeneluwte.nl

 

 

Bellen mag ook

 


 

 

Cursussen Alma Huisken voorjaar 2022

 

Ook in 2022 geeft Alma weer haar inspirerende en enthousiasmerende


Cursussen over Moestuinieren en Permacultuur:

 

1. Biologisch moestuinieren - De Basis

2. Cursus Biodynamisch Moestuinieren - De Levenskrachtige Biodynamische Tuin

3. Cursus Permacultuur - Een brede introductie

4. Biologisch Moestuinieren - De Praktijkcursus

 

Data en locatie volgen binnenkort

 

 Meer info

 

 

 


 

Een Gloednieuw Boek van Alma Huisken is verschenen:

Omslag Het Groene Kippenboek

Het groene kippenboek

 

 

Bestellen

 

 

 


 

Tuinboontjes met bonenkruid (voor 2 pers.)

Tuinbonen eet je zo jong mogelijk en het liefst gegaard met vers bonenkruid. Die twee horen bij elkaar. Zijn je tuinbonen al groot? Geen punt: blancheer de gedopte bonen 2-3 min. in kokend water, laat ze schrikken in koud water en pers de groene binnenboontjes tevoorschijn. Stoof die nog even na in iets kookvocht met boter. Het is ook lekker is om de gare boontjes (in welke versie dan ook) op te schudden met boter en wat bonenkruidazijn, die je zelf heel eenvoudig kunt maken. Lees maar hieronder!

Ingrediënten voor 2 personen:

1,5-2 kg jonge tuinbonen
1 eetlepel boter
1 tak bonenkruid
enkele druppels bonenkruidazijn*

Bereiding:

Dop de bonen en breng de boontjes met bonenkruid in een bodem¬pje water met de boter aan de kook. Gaar ze kort (ca. 5-7 minuten), schud ze op en laat ze uitlekken. Schud ze desge¬wenst op met een klontje extra boter. Bedrup ze met azijn en serveer ze direct. Lekker bij medaillons krokant gebakken dunne bloedworst en Opperdoezer Ronde. Of bij goed bruin gebakken champignons met een forse bak gemengde sla ernaast.

*Azijn met bonenkruid: 
0,75 liter milde witte wijnazijn
1 grote tak vers bonenkruid
3-4 geplette zwarte peperkorrels

Pluk of koop het kruid voor het bloeit, stop het met de peper in de azijnfles, sluit hem en laat dit 2 weken trekken op een zonnige plek. Schud de fles af en toe.

Geniet ervan!
Alma

Aanmelden nieuwsbrief