Lemon curd met bloemenhoning

Dit recept komt uit mijn nieuwste boek Dichter bij de bij en is door verschillende recensenten gebruikt, kennelijk sprak het zeer aan!
Dus hier ook voor jou.
Wij hebben het geluk over zeer verse biologische eieren te beschikken, maar heb jij dat niet, verzeker je dan van de allerbeste en meest verse Demeter- of bio-eieren waarop je de hand kunt leggen.

De curd bevat rauw ei, dus jonge kinderen, zwangere dames en ouderen opgepast!

De massa die je maakt is genoeg om 4-6 kleine jampotten te vullen. Die moeten superschoon zijn! Tip: laat potten en (gave) deksels meedraaien in de afwasmachine (op iets hogere temperatuur dan gebruikelijk) en vul ze als ze nog warm uit de machine komen. Of was ze goed af in heet sodawater en spoel ze vooral ook goed na met zeer heet water.

Ingrediënten

4 eieren plus 2 dooiers

500 ml vloeibare bloemenhoning

sap van 4 citroenen

fijne rasp van 2 citroenen

mespunt zout

75 g boter

Bereiding

Kluts de eieren en de extra dooiers licht. Doe alle ingrediënten in een vuurvaste schaal die gemakkelijk past in een grote pan (au bain-marie). Vul de pan met heet water tot iets onder de rand van de schaal; zet de pan op zacht vuur en roer tot het mengsel dikker wordt en aan de achterkant van een lepel blijft hangen. Dat kan even duren, heb geduld, blijf roeren, maar zet het vuur niet hoger! Zodra je een mooie, aanklevende massa hebt schep je die in brandschone, voorverwarmde potjes; sluit die met eveneens brandschone deksels. Deze curd blijft in de koelkast maximaal twee weken goed. Lemon curd smaakt voortreffelijk bij ijs, door yoghurt of kwark, op biscuits, cakes en cheesecakes. Invriezen kan ook.

Aanmelden nieuwsbrief
captcha