De Nazomer Cursussen 2021
door Alma Huisken:

  • Cursussen over Moestuinieren en Permacultuur:

 

1. Biologisch moestuinieren - De Basis

2. Cursus Biodynamisch Moestuinieren - De Levenskrachtige Biodynamische Tuin

3. Cursus Permacultuur - Een brede introductie

4. Biologisch Moestuinieren - De Praktijkcursus


  • Cursus over kippen houden:


5. Cursus Biologisch Kippen houden -
De Groene Kippendag

 

 

Cursuslocaties:

 

  • De Groene Luwte in Molenrij
  • De Werkschuur in Langbroek (U)

 

Op beide locaties is parkeren gratis 

 

 

Aanmelden cursus

 

Meer info

 

 

 


 

Dringende vragen over (moes)tuinieren,

over kippen-of bijen houden ?


Dan is dit misschien iets voor jou:

 

Advies-Op-Maat abonnement.


Advies voor jou op maat.

 

Meer info:

mail "abonnement" naar
alma@degroeneluwte.nl

 

 

Bellen mag ook

 


 

 

Cursussen Alma Huisken voorjaar 2022

 

Ook in 2022 geeft Alma weer haar inspirerende en enthousiasmerende


Cursussen over Moestuinieren en Permacultuur:

 

1. Biologisch moestuinieren - De Basis

2. Cursus Biodynamisch Moestuinieren - De Levenskrachtige Biodynamische Tuin

3. Cursus Permacultuur - Een brede introductie

4. Biologisch Moestuinieren - De Praktijkcursus

 

Data en locatie volgen binnenkort

 

 Meer info

 

 

 


 

Een Gloednieuw Boek van Alma Huisken is verschenen:

Omslag Het Groene Kippenboek

Het groene kippenboek

 

 

Bestellen

 

 

 


 

Slasoep voor 4 personen en/of de vriezer...

Het kan voorkomen dat je in het voorjaar heerlijk royaal sla hebt gezaaid en vergat om dat getrapt te doen, je weet wel: elke week een beetje. Misschien dacht je net als ik ''Hupsakee, alles tegelijk, ik zie wel wat ervan komt''. Dan zit je nu met 24 tot 36 kroppen die je echt niet allemaal tegelijk opkunt. Tenzij je er slasoep van maakt. Een Franse klassieker. Je hebt tenminste 2 grote kroppen nodig voor 4 personen. Of verdubbel het recept evenredig en je kunt een lekkere portie (of twee of drie) in je vriezer stoppen. Hier gaan we.

 

Ingrediënten

2 grote kroppen sla, of 3 kleinere, of 4 kleintjes - je snapt wat ik bedoel
ruim ½ liter eersteklas lichtgezouten bouillon (van groente, gevogelte of kip)
ruim ½ liter melk (of iets meer bouillon en minder melk, of nog meer bouillon en een scheut room; als het samen maar ruim 1 liter is)
6-8 eetlepels verse gedopte kapucijners (of meer, naar smaak)
boter, peper en zout, naar smaak
wat ultrafijn gehakte bieslook en peterselie
eventueel ook: een royale lik huisgemaakte pesto

Bereiding

Begin met de kapucijners, zelf geteeld en eigenhandig gedopt, hoop ik, of anders kakelvers gekocht. Gaar ze in een bodempje water met een klontje boter.

Meng de vloeistoffen voor de soep maar houd een kwart daarvan achter (je weet niet hoeveel water er uit de sla vrijkomt als hij gaart, vandaar).

Was de sla zorgvuldig, laat de bladeren uitlekken en snijd de kroppen in reepjes van 1-1½ cm. Leg ze in een grote pan met dikke bodem en giet de vloeistof erbij. Breng aan de kook en laat dit pruttelen tot de slareepjes zacht zijn.

Pureer de soep, proef een afgekoelde lepel soep en breng hem zo nodig op smaak met de achter­gehouden vloeistof, wat extra room, een klontje boter en peper en zout. Warm dit goed door. Doe nu de kapucij­ners erbij en/of roer de pesto erdoor. Bestrooi de soep met de tuinkruiden en serveer hem met goed brood ernaast. Ja, brood. Dat mag van deze dokter! Smullen maar.

Alma

Aanmelden nieuwsbrief