WIJ HANTEREN DE CORONA-VEILIGHEIDSREGELS.

Cursisten ontvangen daarover vooraf info.

1,5 m afstand is gewaarborgd.

 


Cursussen in 2020
door Alma Huisken:

  • Cursus Permacultuur:


10 oktober 2020


17 oktober 2020


Aanmelden

 

Meer info

1,5 m afstand is gewaarborgd!


 

  • Cursus Biologisch Kippen houden:


18 oktober 2020


Aanmelden

 

Meer info

1,5 m afstand is gewaarborgd!

 


 

Dringende vragen over (moes)tuinieren,

over kippen-of bijen houden ?


Dan is dit misschien iets voor jou:

 

Advies-Op-Maat abonnement.


Advies voor jou op maat.

 

Meer info:

mail "abonnement" naar
alma@degroeneluwte.nl

 

 

Bellen mag ook

 


 

 

Een Gloenieuw Boek van Alma Huisken is verschenen:

Omslag Het Groene Kippenboek

Het groene kippenboek

 

 

Bestellen

 

 

 


 

 

 

Cursussen over Moestuinieren en Permacultuur:

 

1. Biologisch moestuinieren - Biologisch als Basis

2. Cursus Biodynamisch Moestuinieren - De Levenskrachtige Biodynamische Tuin

3. Cursus Permacultuur - Geschapen Synergie

4. Biologisch Moestuinieren - De Praktijkcursus.

 

Cursus over Kippenhouden:

 

5. Cursus Biologisch Kippen houden - De Groene Kippendag

 

Meer info

 


 

 

 

 

 

Twentse brandnetelstamppot

Hij is de verschoppeling van elke moes- en siertuin, maar feitelijk verdienen brandnetels een ereplek, want ze trekken massa's vlinders aan. Bovendien kunnen de jonge toppen in de soep, of in de stamppot, zoals in dit oude Twentse recept. Brandnetels kun je natuurlijk zelf plukken of knippen (met stevige tuinhandschoenen aan), maar alleen op 'schone' plaatsen, waar geen auto's langsrijden. Uit de tuin is vaak de veiligste plek. Op boerenmarkten en in eko-winkels worden soms zakken brandneteltoppen verkocht. (Of maak deze stamppot met wilde spinazie, snijbiet, raapsteeltjes, ezelsoren, winterpostelein of paksoi).

Ingredi├źnten voor 4 personen:

1,5 kg kruimige aardappels

scheut melk (van koe, geit of sojaboon)

75-100 g boter

1 losgeklopt ei

gemalen foelie

versgemalen witte peper

1 sjalotje, zeer fijn gesnipperd

klontje boter

2 vergieten vol brandneteltoppen

boter

100-150 g oude, fijn verbrokkelende brandnetelkaas.

Bereiding

Kook de aardappels in de schil, pel ze, druk ze door de aardappelknijper en meng ze met (verwarmde) melk en boter plus foelie en peper (naar smaak). Houd warm. Intussen: fruit het sjalotje zacht in hete boter. Was de brandneteltoppen, laat goed uitlekken, voeg toe aan de sjalotjes en stoof ze afgesloten 10 min; giet er zo nodig iets heet water bij. Laat de toppen uitlekken (gebruik het vocht in soep), snijd ze fijner en roer ze met de brokjes kaas door de aardappelpuree. Geniet van deze eenvoudige, maar ongelooflijk lekkere en gezonde maaltijd.

Eet er lekker van!

Alma