Dichter bij de bij - Alma Huisken

Gemiddeld cijfer:
Dichter bij de bij - Alma Huisken
zoom Bekijken

Dichter bij de bij is het fascinerende, sterk persoonlijke bijenboek van Alma Huisken, groenauteur, tuinier en imker. Als je ook maar iets voor bijen voelt zit je met dit boek helemaal goed: Dichter bij de bij  is een bruisende bron van kennis en wijsheid over het bijenleven - vlot, met groot enthousiasme en humor geschreven, zoals je van haar kent. Of je nu imker bent, imker wilt worden of bijen een prettig(er) leven gunt, Alma sleept je de wondermooie bijenwereld in en... je komt er als rijker mens uit!

 

De eerste reacties op Dichter bij de bij  waren direct in de roos: 'Ik kon niet ophouden met lezen!' klonk het, en: 'Wat een heerlijk meeslepend boek is dit!' Het boek neemt je mee op de 'reis' die Alma maakte om te weten of bijen in haar leven pasten, o.a. door 'leasebijen' uit te nodigen in de tuin van De Groene Luwte. Direct raakte ze geïntrigeerd en werd toegewijd biodynamisch imker. Gloedvol vertelt ze over haar keuze om zo natuurlijk mogelijk te imkeren ('Ik imker voor de bijen, niet voor de honing.')

Dichter bij de bij gaat nog veel verder dan Alma's persoonlijk eavontuur, want ze biedt ons de mooiste verhalen uit bijenhistorie, legt helder uit wat biodynamisch imkeren inhoudt, en kraakt een reële, kritische noot over de omgang met honingbijen. Ze heeft het uitvoerig over honing, stuifmeel en bijenwas en pleit warm voor het zaaien van massa's (biologische) bloemen, want bijen helpen of houden begint met een gevarieerde, voedzame habitat. Een royale lijst van allerlei geschikte bijenplanten voegde ze toe. Ter inspiratie voor ons lezers!

        

Laat je meevoeren door dit persoonlijke, liefdevol geschreven boek, dat ook nog ontroerende bijengedichten bevat, sfeervolle tekeningen én 24 beproefde honingrecepten! De prachtige foto's zijn (natuurlijk!) van Doortje Stellwagen.

 

Prijs: 26.95 EUR
Incl. 9 % BTW plus Verzending
Aantal: 
Beoordelingen
Copyright MAXXmarketing GmbH
Aanmelden nieuwsbrief

Vind je het ook belangrijk om deze ecologische tuin voor de toekomst te bewaren? Je DONATIE aan Stichting De Groene Luwte Voorwaarts (ANBI) is VAN HARTE WELKOM!

Amount
 EUR
SUM_TOTAL:   0.00 EUR
GO_TO_CART