Groente- Alma Huisken

Gemiddeld cijfer:
Groente- Alma Huisken
zoom Bekijken

Alma: ‘Dit gebonden, luxueuze kookboek maakte ik met Belgisch topfotograaf Bart van Leuven. Groente leverde mij mede de Wina Born-prijs voor culinaire journalistiek op. Ik omschrijf het graag als een galerij van 70 in- en uitheemse groenten: soorten die we dagelijks tegenkomen in winkel en toko, van aardpeer tot zeewier, van artisjok tot zuurkool,van andijvie tot zeekraal en alles wat daartussen zit.

Bart schoot voor Groente schitterende staatsieportretten en ik schreef de groentebiografieën, met informatie over herkomst en basisgebruik. Per groentesoort bied ik 2 tot 4 recepten; soms betreft het traditionele bereidingen en soms ook hele andere, modern van snit. In totaal bevat Groente ruim 200 recepten, waarvan tenminste 65 procent vegetarisch. De receptuur is verdeeld over voorgerechten, soepen, sauzen, hoofdgerechten en zelfs enkele nagerechten. Met al die recepten kun je gemakkelijk hele menu’s presenteren. Groente is helaas ook niet meer via De Groene Luwte te koop.’

Type: Stichting Kunstboek
Prijs: 39.50 EUR
Incl. 9 % BTW plus Verzending
Niet beschikbaar
Beoordelingen
snavel, 16.05.2013
Interessant boek, mooi vormgegeven en heerlijke recepten. Geniet ervan. Veel historische achtergrondinformatie over groenten. Het meeste wist ik niet. Leuk om nu te weten wat ik eet!
Copyright MAXXmarketing GmbH
Aanmelden nieuwsbrief

Vind je het ook belangrijk om deze ecologische tuin voor de toekomst te bewaren? Je DONATIE aan Stichting De Groene Luwte Voorwaarts (ANBI) is VAN HARTE WELKOM!

Amount
 EUR
SUM_TOTAL:   0.00 EUR
GO_TO_CART