Masterclass Permacultuur en Tuinecologie

laat wurmen je ploeg zijn ... werk samen met de Natuur

 

Wil je een permacultuur-moestuin? En je tuin heel ecologisch maken?
Leer het in één dag, met Alma Huisken

Permacultuur is een reuze praktische manier van biologisch moestuinieren: dankzij permacultuur kweek je gezond en lekker voedsel tegen een realistische besteding van geld én tijd... En waar of niet: tijd hebben we meestal niet in overvloed!

Bij permacultuur is het logische uitgangspunt: werk samen met de natuur en laat de natuur ook voor jou aan de slag gaan. Je gaat zorgen voor een prima wisselwerking in je tuin, gebaseerd op een goede selectie vaste planten die elkaar ondersteunen, geholpen door eenjarigen. In je tuin ontstaat een duurzame, levende omgeving, gericht op de lange termijn. Duurzaamheid die reikt van wurm tot appelboom! En dankzij toegepaste tuinecologie leer je de natuurrijkheid en vruchtbaarheid van je tuin enorm te vergroten.

 

Voor wie is deze Masterclass Permacultuur + Tuinecologie?

De Masterclass Permacultuur + Tuinecologie is zeer geschikt voor biologische moestuinders die houden van een vernieuwende, losse, natuurlijke aanpak. Ondernemende, biologisch moestuinders die hun tuin eigentijds en anders-dan-anders gaan inrichten. Die omschakeling duurt soms even (en je verhouding met ''netheid'' en ''onkruid'' wordt ook bepaald anders!), maar daarna ga je oogsten en bespaar je veel tijd! Bovendien leer je elk stukje van je tuin te benutten (mede geholpen door het onderdeel Praktische Tuinecologie dat Alma door deze dag vlecht).

 

Wat houdt deze Masterclass Permacultuur + Tuinecologie in?

Alma behandelt deze dag allereerst belangrijke, algemene uitgangspunten uit de Permacultuur en Tuinecologie, zoals biodiversiteit, de groene kringloop en het ongelofelijke nut van mulchen. Daarnaast komen direct de grootste basiselementen uit de permacultuur aan bod, zoals:

• 'chop & drop' (jouw ander manier van omgaan met onkruid)

• sleutelgatpaden (werkbesparende inrichtingsvorm)

• tuinsectoren of zonering (voor een uiterst slimme tuinindeling)

• fruitboomgildes en voedselbos (voor een gezond, zelfvoorzienend tuindeel met grote, natuurlijke oogsten)

Tijdens deze Masterclass krijg je ook ''toegepaste tuinecologie'': handenvol snel realiseerbare tips om je hele tuin op super-ecologische wijze vruchtbaar en aantrekkelijk te maken, ook voor onze mede-tuinbewoners.

Locatie en cursusdata 2017

zo. 5 maart 2017 , 10 - 15 uur - Molenrij, De Groene Luwte


De Groene Luwte is prima bereikbaar per OV en auto (gratis parkeren)

 

Tarief 2017

Het tarief voor de Masterclass Permacultuur/Tuinecologie in 2017 is € 95,- p.p.
Dit bedrag is incl. 21 % BTW, koffie, thee en koek en een ecologisch tuingeschenkje.

Tip: voor ondersteuning, referentie en achtergrondinfo zul je veel hebben aan ons boek Met mest en vork en Permacultuur in je moestuin (div. auteurs), € 28,95.

Met mest en vork: € 39,50, Permacultuur in je moestuin (div. auteurs), € 28,95. Schaf de boeken aan via onze webshop of tijdens de cursus, op alle locaties (en ontvang van ons boek een gesigneerd exemplaar!)

 

Interesse?

Meld je aan voor de Masterclass Permacultuur + Tuinecologie

Ga naar het aanmeldformulier  of mail ''Masterclass Permacultuur/Tuinecologie 2017'' aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Aanmelden kan een week voor de start van de masterclass.
Na betaling van het cursusgeld is je aanmelding definitief.
'Vroegboekers' die snel reserveren en voor 1 januari 2017 het cursusgeld overmaken ontvangen een geschenkje tijdens de Masterclass!

 

Meer info?

Mail 'Masterclass Permacultuur/Tuinecologie 2017' aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Alma zendt je het uitgebreide Info- en Aanmeldformulier. Aanmelden is nu al mogelijk!