Praktijkdag Biologisch Moestuinieren

Wil je praktisch biologisch moestuinieren?
Leer het in één dag van Alma Huisken

Leer je het gemakkelijkst in de praktijk? Of wil je je Basiscursus Biologisch Moestuinieren uitbreiden met dat 'handen-in-de-aarde-gevoel?' Kom in mei naar Molenrij. In één dag leert Alma je eerst de kernaspecten van de biologische teelwijze en neemt je daarna mee de tuin in van De Groene Luwte. Letterlijk met je handen in de aarde kun je daar zien, voelen, ruiken én proeven hoe biologisch moestuinieren in de praktijk gaat. We doen testjes, onderzoeken echt alles wat van belang is voor een bio-moestuin (van wurmenbak tot kas) en er is veel ruimte voor je vragen, ervaringen en opmerkingen. Deze dag zal je inspireren en stimuleren!

Geschikt voor iedereen die het liefst in de praktijk leert, en voor alle deelnemers aan de Basiscursus Biologisch Moestuinieren, de Cursus Biodynamisch Moestuinieren en de Cursus Permacultuur, die de theorie in de praktijk willen ervaren.

De Praktijkdag vindt altijd plaats in De Groene Luwte, Molenrij.

Voor wie is deze Praktijkdag Biologisch Moestuinieren?

Deze Praktijkdag is uitermate geschikt voor iedereen die het liefst in de praktijk leert. En ook voor alle deelnemers aan de Basiscursus Biologisch Moestuinieren, de Cursus Biodynamisch Moestuinieren en de Cursus Permacultuur, die de theorie in de praktijk willen ervaren.
Al rondlopend, onderzoekend en kijkend in de tuin van De Groene Luwte zul je regelmatig merken ''Ah, zit dat zo! Nu snap ik het!'' Dat stimuleert je, ook om de tips die je hier opdoet zelf in de praktijk te brengen!


Alma werkt met groepen van 6 - 15 personen.

Wat houdt deze Praktijkdag in?

Alma: "Na een kort theoretisch begin gaan we zo snel mogelijk de tuin in. Ik laat alles zien wat ik zelf de afgelopen jaren leerde en heb ervaren, zodat ik de deelnemers met onze tuin als voorbeeld kan tonen hoe je bedden handig indeelt, hoe goede, zelfgemaakte compost in je vingers voelt, en nog veel meer! We leren met elkaar en van elkaar, ook door de proefjes en testjes die we gezamenlijk uitvoeren.
Praktijkdagen worden altijd gekleurd door ''zin in het nieuwe seizoen'' én enthousiaste deelnemers. Het wordt een heerlijke dag, dat weet ik nu al!''

 

Interesse?

Meld je aan voor de Praktijkdag Biologisch Moestuinieren

Aanmelden kan tot een week voor de start van de praktijkdag.
Mail ''Praktijkdag'' aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of ga naar het aanmeldformulier.

 

Meer info?

Mail je vragen over de 'Praktijkdag'  aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Alma zendt je het uitgebreide Info- en Aanmeldformulier.
Aanmelden is nu al mogelijk!