Het groene kippenboek

Hoenders houden in dorp en stad

Produktcode: 97890DGL0002

Het groene kippenboek

Het groene kippenboek is het allesomvattend lees- en handboek over 'groen' kippen houden van Alma Huisken. Vol persoonlijke verhalen, groene adviezen, zelfbouwtips, tekeningen en recepten. Droom jij van een vleugje buitenleven in de stad?

Kippen houden in de stad kan echt, zonder overlast! Het groene kippenboek vertelt je er echt alles over. Zodat jij ook kunt genieten van tevreden getok in de tuin, het geluk van een paar verse eieren rapen of je (klein)kinderen vertrouwd maken met dieren.

Met zijn meer dan 300 pagina's is Het groene kippenboek een uiterst praktische gids én een loflied op de kip, het gemakkelijkst te houden boerderijdier. Het is ook heel persoonlijk: biodynamisch tuinder en kippenfan Alma Huisken deelt al haar kippenervaringen met je: over de huisvesting van kippen, welk voer je ze geeft, hoe tuinkruiden als natuurlijke remedie werken, wat de waarde is van een ei en hoe de kip ontstond. Want met een wild boshoen en een kleine dinosauriër heeft ze spectaculaire voorouders!

Het 'groene' uit Het groene kippenboek zit hem in de samenwerking met kippen. Goed verzorgde kippen die biologisch en gevarieerd voer krijgen, bieden jou geweldig lekkere, gezonde eieren. Kippen zetten bijna al je keukenrestjes, moestuinoverschotten en groenafval om in eieren én mest. Dus: de combinatie moestuin-met-kippen werkt! Je composthoop floreert dankzij eierschalen, mest en  strooisel uit het hok. Bovendien kun je kippen als ''ploeg en eg'' inzetten, in je moestuin en siertuin.

De eerste reacties op Het groene kippenboek waren overweldigend! Loethe Olthuis, groenauteur en bekend van haar bijdragen aan de Volkskrant, schreef: "Alma Huisken overtreft zichzelf. Dit is één van de meest fantastische, grappige, ontroerende en informatieve boeken over onze relatie met dieren die ik ooit heb gelezen.''

En De Telegraaf kopt: ''Alma’s nieuwe meesterwerk. Kostelijke literatuur van intense vertelster. Handboek, receptenboek én heerlijk leesboek ineen. Elke avond een hoofdstuk!''

De prachtige foto's zijn (natuurlijk!) van Doortje Stellwagen.

Bestellen

Product: Het groene kippenboek

Auteur: Alma Huisken

Prijs: €27,50