Van het land

Genieten van een groener leven

Van het land

Van het land is een amusante en soms ontroerende ode aan alles wat ons voedt, van onze band met de aarde tot de oogst van het land. Alma Huisken geeft een beschrijving van haar ideaal: zoveel mogelijk leven van haar biologische, Groningse moestuin en boomgaard, die zijn bevolkt door kippen, ganzen en huurbijen.

 Verhalen, mooie observaties, 80 seizoensrecepten en veel praktische tips voor zelf telen en een groener leven wisselen elkaar af. Dit alles geïllustreerd en ondersteund door de 430 foto’s die ik voor Van het land selecteerde.
Tekst en beeld zijn hier tot een heel divers, smakelijk boek samengesmolten. Oftewel: een aards feest - voor boeren, burgers, buitenlui én tuinloze stadsbewoners!

Nog even iets over de indeling van Van het land: het boek beslaat een heel jaar (dus we maken alle seizoenen mee) met een hoofdstuk voor elke maand. Na een beeldend en verhalend deel volgt telkens een selectie recepten (uiteraard van het land, waaronder heel veel vegetarische en ook verrukkelijke veganistische streekrecepten) en daarna twee pagina’s met tips: echt een ‘wat-te-doen-in-deze-maand’. In die tips staan ook veel suggesties hoe je “groener” kunt leven, vaak met verbluffend eenvoudige middelen.

Van het land, ondertiteld als genieten van een groener leven, werd in het voorjaar van 2008 bij uitgeverij Fontaine uitgebracht. Het is inmiddels bezig aan zijn derde druk.

Reacties uit de media en van lezers over Van het land


"In het prachtig gefotografeerde Van het land rijgt Alma Huisken haar liefde voor het Groningse landschap, haar rijke moestuin, dieren, én lekker eten tot een wonderlijk mooi geheel aaneen!"
- Aafke Steenhuis (journaliste/scbrijfster)

"Zo idyllisch kan het leven op het platteland dus zijn. Plotseling besef ik waarom God verdwenen is uit Jorwerd. Hij is gereïncarneerd als gans en verhuisd naar het Hogeland van Groningen, waar het leven nog goed is."
- Romke van de Kaa (ex-kweker, groen-auteur)

"Geestige observaties en sfeervolle overpeinzingen vallen hier organisch samen met heel praktische adviezen. Wat een gul, genereus en ongewoon boek. Zoveel passie in woord én beeld: een ware hoorn des overvloeds."
- Renate Dorrestein (schrijfster, tuinliefhebster)

'Als je Huisken leest heb je ook nog maar in één ding zin. Groenten. Liefst van eigen land.'
- Marjoleine de Vos in NRC Handelsblad

'Een boek dat je gewoon in de kast moet hebben. (…) Je zit goed bij Alma Huisken. Eten zoals het hoort in de rijkdom van ons land. (…) De recepten getuigen van diep respect voor het traditionele koken.'
- Felix Wilbrink in De Telegraaf

'Het kan dus, je randstedelijk leven verruilen voor een bestaan aan de rand van de Waddenzee. Alma Huisken bewijst het in haar nieuwste boek. Van het land is ook voor de doorgewinterde tuinmens een boek om bij weg te dromen. Dat komt niet alleen door Huiskens onderhoudende toon, maar ook door de sfeervolle fotografie van Doortje Stellwagen.'
- Janneke Vreudenhil in NRC Next

'Ik geniet van Alma's geestig geschreven verhalen. (…) Gedragingen van dieren vergelijkt ze met dingen uit het dagelijks leven. Hele leuke vergelijkingen zitten erbij, het hele boek door, ze doet niet onder voor Jan Wolkers. (… ) De fotografe en medebedenkster van dit boek, Doortje Stellwagen, laat precies die dieren en die bloemen zien waardoor Alma ontroerd is. Foto's die details tonen van het boerenleven. Alsof je daar bent en alles ruikt. Hierbij verklaar ik plechtig dat ze zeer mooi zijn!'
- Martha Wolf in De Tuinliefhebber

Publieksreacties:
'Jammer dat ik het al uit heb. Een zeer inspirerend boek dat vervolgd mag worden!'
'Wat een heerlijk boek om bij weg te dromen, uit te koken en mee aan de slag te gaan. Kon het gewoon niet neerleggen!'
'Een fantastisch boek, en die foto's! Dit wordt mijn bijbel!'

We verkopen nu de allerlaatste nieuwe exemplaren, nog slechts 4 exemplaren, die er, waar ook, te koop zijn!

Bestellen

Product: Van het land

Auteur: Alma Huisken

Prijs: vanaf: €34,95