WORKSHOP COMPOSTEREN

door Alma Huisken

 

Composteren, de motor van je moestuin

Door afval te hergebruiken ontwikkel je de gratis 'zwarte motor' voor je tuin. Op deze ochtend leer je veel meer te recycleren dan je ooit dacht en wel op diverse handige manieren. Ook geschikt voor kleinbetuinden en flatbewoners!   

Composteren! Maak plaats, maak plaats, maak plaats… voor de Motor van de Moestuin! Composteren is de groenst mogelijke methode om je tuin rijkelijk te voeden en veel ‘afval’ te upgraden… De opbouw der composthopen geschiedt in laagjes van fijn(gemaakt) materiaal, om het verteringsproces te versnellen. Ook andere composteermethodes dan Alles Op Een Grote Hoop Gooien komen aan bod: een gesloten compostbak, het mulchen van je bedden en hoe je kippen als compostmakers voor je kunt laten werken.

Composteren Ingewikkelde materie? Niet meer na deze workshop! Sterker nog: op deze dag leer je zelf een minihoop te maken!

In ‘La Compostella’, het compostvak van De Groene Luwte, richten we ons op de opbouw, samenstelling en verschillende vormen van uw compostplek. We maken samen een modelhoop en kijken naar de toepassing en werking van biodynamische compostpreparaten.

TIP:
Een erg handig hulp bij de workshop composteren in de biologische tuin is ons boek Met mest en vork, waarin zeer uitgebreid en met tekeningen op composteren wordt ingegaan, ook hoe je op biodynamische wijze composteert.
Deze workshop is nadrukkelijk óók bedoeld voor tuiniers met een kleine tuin of balkontuin. 

Aanpak

De workshop vindt plaats in De Groene Luwte te Molenrij.
Na de ontvangst (er is koffie en thee) start Alma het theoriedeel binnenshuis.
Daarna gaan we naar buiten voor het praktijkdeel.
Na afloop krijg je de compostinfo handig samengevat in een checklist.

 

Combineer deze workshop met:

Link deze workshop met die andere pijler van de biologische teelt: wisselen en combineren!

Aanmelding

Je kunt je direct aanmelden via het aanmeldformulier.
Na je aanmelding ontvang je een bevestiging met betalingsverzoek en tips voor de dag.