WORKSHOP LANDSCHAPSFOTOGRAFIE 

door Doortje Stellwagen, (datum volgt), 10.00 uur – ca. 15.00 uur op een locatie nabij Molenrij

 

Fotoworkshops over natuur en landschap

In de maanden mei en augustus 2015 verzorgt Doortje voor kleine groepen (max. 6 personen)  twee speciale workshops, die ongeveer een dag duren. Ze neemt je respectievelijk mee onze tuin in (workshop Natuur) of het Hoogeland op (Workshop Landschap) en leert je ter plekke de kneepjes van het vak. Daarna ga je lekker aan het werk, met suggesties van Doortje. Aan het eind van de dag bespreekt ze in haar werkruimte met jou al je fotografische resultaten en krijg je nog meer tips voor de toekomst.

Workshop Landschapsfotografie

Wat houdt de workshop in?

Doortje: ‘We rijden naar een bijzondere locatie in de omgeving van Molenrij. Hier leer je te kijken naar het landschap, naar lucht, water en land en hun samenhang. In je onderwerpkeuze neem je ook de objecten mee die het landschap mede bepalen: boten, sluizen, dijken, boerderijen, vee, gewassen, agrarische machines.’

‘Hier ga je proberen te werken met bijzondere invalshoeken, waarbij je kunt denken aan elementen als: onmiddellijke herkenning, humor, harmonie of juist enigszins wringende disharmonie tot en met vervreemding. Laat ook, de werking van licht en donker, reflectie en schaduw meespelen. In de natuur - en in fotografie -  zijn tegenstellingen dikwijls interessant. Denk hierbij aan water/land, natuur/cultuur, mens/dier en gewas/gebouw. Ze kunnen ervoor zorgen dat je foto’s bijzonder worden.’

Bij slecht weer overlegt Doortje met de deelnemers over een alternatief plan of een alternatieve datum.

Aanpak

De fotoworkshop Landschap vindt plaats op een locatie nabij Molenrij.
We ontvangen je met koffie/thee en koek en Doortje start binnenshuis. Aan de hand van het bekijken en bespreken van je huiswerkopdracht krijgen de deelnemers praktisch theoretische uitleg en suggesties en tips om tijdens de workshop mee aan het werk te gaan.
Daarna gaan we gezamenlijk op stap, het Hogeland op of de kwelder op, voor het praktijkdeel.
Aan het eind van de dag bespreekt Doortje in haar werkruimte met jou je fotografische resultaten en krijg je nog meer tips voor de toekomst.

Prijs

De prijs van de workshop fotografie: € 65,00

 

Aanmelding

Je kunt je ook direct aanmelden via het aanmeldformulier.
Na je aanmelding ontvang je een bevestiging met betalingsverzoek en tips voor de dag.

Andere mogelijkheden voor fotoworkshops bij Doortje

Wil je liever privé een workshop doen bij Doortje, dat kan. Of misschien met een zelf gekozen groepje een workshop fotografie afspreken? Ook dat is mogelijk. Lees er hier meer over of mail direct naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  en zij kijkt samen met jou naar de mogelijkheden.