WORKSHOP NATUURFOTOGRAFIE 

door Doortje Stellwagen, (datum volgt), 10.00 uur – 15.00 uur

 

Fotoworkshops over natuur en landschap

In de maanden mei en augustus 2015 verzorgt Doortje voor kleine groepen (max. 6 personen)  twee speciale workshops, die ongeveer een dag duren. Ze neemt je respectievelijk mee onze tuin in (workshop Natuur) of het Hoogeland op (Workshop Landschap) en leert je ter plekke de kneepjes van het vak. Daarna ga je lekker aan het werk, met suggesties van Doortje. Aan het eind van de dag bespreekt ze in haar werkruimte met jou al je fotografische resultaten en krijg je nog meer tips voor de toekomst.

Workshop Natuurfotografie

Wat houdt de workshop in?

Doortje: ‘Je opdrachten op deze dag zijn tweeledig. Allereerst leer je close-ups te maken van dieren (kippen, ganzen, bijen), bloemen, bladeren, gras -  of elk ander onderwerp dat je in onze tuin kunt vinden en dat je van nabij tot zeer nabij gaat vastleggen. Daarnaast stel ik je voor juist zeer ruimtelijke foto’s te maken, zoals van een heel tuindeel, van het bos, de landerijen, van de grote vijver.’

’Het gekozen perspectief en de belichting van je onderwerp, maar ook de affiniteit die je ten opzichte van je onderwerp voelt, zijn van belang om de aandacht van de kijker te trekken. Is de wijze waarop je je onderwerp in beeld brengt spannend? Brengt die een emotie over? Is je onderwerp direct herkenbaar of moet de kijker zoeken naar je bedoeling? Geeft je gekozen perspectief een hele nieuwe lading? Dat zijn enkele vragen die je je tijdens het kiezen van je onderwerp kunt stellen.’

Bij slecht weer overlegt Doortje met de deelnemers over een alternatief plan of over een alternatieve datum.

Aanpak

De fotoworkshop Natuur vindt plaats in De Groene Luwte te Molenrij.
We ontvangen je met koffie/thee en koek en Doortje start binnenshuis. Aan de hand van het bekijken en bespreken van je huiswerkopdracht krijgen de deelnemers praktisch theoretische uitleg en suggesties en tips om tijdens de workshop mee aan het werk te gaan.
Daarna gaan we naar buiten in de tuin van De Groene Luwte voor het praktijkdeel.
Aan het eind van de dag bespreekt Doortje in haar werkruimte met jou je fotografische resultaten en krijg je nog meer tips voor de toekomst.

Prijs

De prijs van de workshop fotografie: € 65,00

 

Aanmelding

Je kunt je direct aanmelden via het aanmeldformulier.
Na je aanmelding ontvang je een bevestiging met betalingsverzoek en tips voor de dag.

Andere mogelijkheden voor fotoworkshops bij Doortje

Wil je liever privé een workshop doen bij Doortje, dat kan. Of misschien met een zelf gekozen groepje een workshop fotografie afspreken? Ook dat is mogelijk. Lees er hier meer over of mail direct naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en zij kijkt samen met jou naar de mogelijkheden.