WORKSHOP GRONDBEWERKEN, POTEN & ZAAIEN

door Alma Huisken

 

Voor je begint eerst de basis!

Biologische, gezonde bewerking van je grond (zonder een hernia op te lopen...)  worden gecombineerd met massa´s tips voor het poten en zaaien van je gewassen, zodat je je kunt verheugen  op rijke en gezonde oogst.

Precies aan de start van het poot- en zaaiseizoen kun je bij ons terecht voor een massa praktische adviezen. Want als je na de winterse tuinrust weer start, of een moestuindebutant bent, kan het je even duizelen.
Is mijn moestuin eigenlijk al goed voorbereid? vraag je je af. Wat doe ik met de grond? Kan ik nu nog bemesten? Hoe diep moet je sjalotjes ook weer poten? Kun je nu al sperziebonen voorzaaien? Wat is de beste afstand tussen de rijen van tuinbonen en moet je die ook opbinden? Is het slim om bietjes per stuk in  zaaipotjes te zaaien om later uit te zetten? Vragen, vragen, vragen. En wij gaan daar de antwoorden op geven! Uiteraard nemen we je mee naar onze eigen moestuin (en boomgaard) zodat we hele praktische demonstraties kunnen geven. Na deze workshop ga je lekker gemotiveerd thuis aan de slag!

Deze workshop is nadrukkelijk óók bedoeld voor tuiniers met een kleine tuin of balkontuin

TIPS:

1. Doe regen- en windbestendige kleding aan en neem laarzen of klompen mee, want weer of geen weer, we gaan naar buiten!

2. Neem ook notitiepapier of je camera mee. Fotografeer je met je mobiel?  Hoewel we gebruik van mobieltjes etc. in de tuin sterk afraden (gsm-loos is veel beter voor de bijen én voor mensen)  mag je ze voor deze workshop - gericht - gebruiken.

Aanpak

De workshop vindt plaats in De Groene Luwte te Molenrij (klik op contact voor onze locatie).
Na de ontvangst (er is koffie en thee) start Alma het theoriedeel binnenshuis.
Daarna gaan we met elkaar aan de slag voor het praktijkdeel.

Prijs

De prijs van de workshop: € 40,-

Datum

zaterdag 31 maart 2018   10.00 - 12.30 uur

Aanmelding

Je kunt je direct aanmelden via het aanmeldformulier.
Na je aanmelding ontvang je een bevestiging met betalingsverzoek en tips voor de dag.