WORKSHOP WISSEL- en COMBINATIETEELT 

door Alma Huisken

 

Werk aan meer opbrengst terwijl je je tuin gezond houdt door je gewas jaarlijks te wisselen.

Handige schema´s helpen je daarbij. Plus: merk hoe je planten van elkaar kunt laten profiteren (en hoe ze elkaar zelfs helen) door ze in goede combinaties bij elkaar te plaatsen.

 

Dankzij wisselteelt regisseer je jouw gewassen in een bepaalde, volgorde door de moestuin, zodat aarde en gewassen gezond blijven. Ziektes krijgen zo nauwelijks een kans toe te slaan. En dankzij combinatieteelt laat je jouw gewassen een gelukkig huwelijk sluiten met andere groenten, kruiden en bloemen.

Het mooiste is om beide teeltvormen tegelijkertijd toe te passen. En daar gaat het menigeen duizelen… Houden sperziebonen en aardbeien van elkaar, en komkommer en borage… of juist niet? Het lijkt ingewikkeld, maar ik help je. 
Leer alles over combinatieteelt en wisselteelt tijdens deze praktische, inzichtelijke workshop in De Groene Luwte.

TIP:
Een handige hulp bij deze workshop combinatieteelt en wisselteelt is ons boek Met mest en vork, waarin zeer uitgebreid en helder op Combinatie- en Wisselteelt wordt ingegaan.

Aanpak

De workshop vindt plaats in De Groene Luwte te Molenrij.
We ontvangen je met koffie/thee en koek en Alma start het theoriedeel binnenshuis.
Daarna gaan we naar buiten voor het praktijkdeel. We doen een inzichtelijke oefening, je krijgt een handig overzicht mee én Doortje geeft instructies over aardebewerking en het juiste gebruik van diverse tuingereedschappen.

Combineer deze workshop met:

Link deze workshop met die andere pijler van de biologische teelt: workshop composteren

Aanmelding

Je kunt je direct aanmelden via het aanmeldformulier.
Na je aanmelding ontvang je een bevestiging met betalingsverzoek en tips voor de dag.